La Fiscalia demana 300 anys de presó per a 27 acusats per l’ocupació del rectorat de la UAB

descargaLa Fiscalia ha demanat 11 anys i cinc mesos de presó per a 25 estudiants, un treballador del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i un professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per l’ocupació del rectorat del centre l’abril del 2013. El fiscal basa la seva acusació, principalment, en els delictes de desordres públics i violació de domicili jurídic. A més, demana 383.000 mil euros en concepte de responsabilitat civil al conjunt dels investigats i 9.600 euros de multa per a cadascun d’ells.

Les penes per a set estudiants s’eleven a gairebé 14 anys de presó per un delicte de coaccions arran d’un escrache a l’antiga vicerectora, Sílvia Carrasco, segons ha explicat avui Daniel Tubau, portaveu de la plataforma “Som 27 i més”, que agrupa els acusats. En una roda de premsa a la Universitat de Barcelona (UB), Tubau ha considerat que la decisió de la Fiscalia suposa “un pas més en l’escalada repressiva de les classes populars” i que sumant les penes demanades, el conjunt dels acusats afronten més de 300 anys de presó.

NacióDigital: http://www.naciodigital.cat/noticia/111888/fiscalia/demana/300/anys/preso/27/acusats/ocupacio/rectorat/uab?utm_source&utm_medium&utm_campaign